A főzőlap az elektromos feszültség elvén működik, amely áthalad az üvegkerámia főzőlap alatti indukciós tekercsen, miáltal elektromágneses tér keletkezik, amely közvetlenül az edény alját melegíti. Ennek köszönhetően idő és energia takarítható meg, mivel a hagyományos tűzhelyekhez képest itt közvetlenül a főzőedény melegszik fel, nem a melegítőeszköz vagy a főzőlap. A fentebb leírt műszaki tulajdonságoknak köszönhető a főzőlap további előnye a nagyon rövid a felforralási idő.
Ráadásul a hőforrás érzékeny beállíthatóságot lehetővé téve azonnal alkalmazkodik a beállítás változásaihoz. Az indukciós főzőlap ugyanolyan gyorsan reagál a változó beállításokra, mint a gázfőző, mivel az energia közvetlenül a főzőedényt melegíti fel, nem pedig a hőt csupán közvetítő más elemeket. Az indukciós technológia ötvözi a gyors reakciót és a villamos áram alapvető előnyét - a pontos hőszabályozást.
Műszaki adatok:
Automatikus kikapcsolás edény eltávolítása esetén
LED-kijelző és kontrollégők az egyes funkciókhoz
A kerámia főzőlap mérete: 290 x 470 mm
10 választható főzési szint: 200 - 1300 W / 200 - 1600 W
Állítható hőmérséklet, ill. annak fenntartása 60 - 240 °C fokig, beállítás 20 °C fokonként
Időzítés max. 180 percre, majd kikapcsolás
Használható edények aljának átmérője 13 - 18 cm
Feszültség: 230 V ~ 50 Hz
Zajszint < 50 dB
Teljesítményfelvétel készenléti állapotban < 1,00 W
Csúszásgátló talp
Könnyen tisztítható felület